Lijekovi i supozitoriji za prostatitis

Čovjek koji boluje od prostatitisa

Prostata je iznimno važan organ ljudskog tijela, koji će, ako je upaljen, izazvati stagnaciju sekreta, poremećaj normalnog funkcioniranja funkcije izlučivanja i mnoge druge bolne senzacije. Bolest kao što je prostatitis najčešća je urološka bolest našeg vremena, koja se liječi uglavnom lijekovima i čepićima za prostatitis. Liječnici koriste širok izbor metoda liječenja, kao što je fizikalna terapija korištenjem imunomodulatornih lijekova i raznih antibakterijskih sredstava.

Lijek za prostatitis

U početnim fazama razvoja prostatitisa, ova bolest se može izliječiti pribjegavanjem terapiji lijekovima, ali u slučaju dugotrajne odsutnosti liječenja, kirurška intervencija će postati neizbježna. Tada može pomoći bilo koji transuretralni,ili otvorena operacija. Ako to želite izbjeći, onda ili koristite lijekove i čepiće za prostatitis, ili potražite pomoć tradicionalne medicine. Inače, upravo to može spriječiti da bolest pređe u uznapredovali oblik.

U liječenju se najčešće koriste nadaleko poznate razne biljke. Korisno i jednostavno nezamjenjivo u prevenciji i liječenju prostatitisa bit će korištenje svježih sokova od krastavaca, cikle i mrkve u jednakim omjerima, ulja čička, mladog luka, celera i peršina. Pojedenje 30-40 sjemenki bundeve dnevno, uzimanje jedne čaše soka od bundeve prije jela i dodavanje nekoliko maslina u prehranu također će dobro utjecati na tijelo.

U liječenju raznih bolesti koje zahvaćaju organe genitourinarnog sustava od davnina se koristi kuhanje čaja od biljke kao što je vrijesak, koji se pije u malim gutljajima tijekom dana. Također je vrlo učinkovita tinktura koja uključuje korijen ginsenga, ljupčaca i orhije, lišće običnog jasena i sjemenke anisa. Ovaj lijek se razrijedi u vodi i uzima 5-10 kapi 3-5 puta u toku dana.

Također, mnogi savjetuju korištenje narodnog lijeka kao što je dabrova struja, koja nije samo dobar lijek za prostatitis, već također ima izuzetno pozitivan učinak na mušku spolnu funkciju. Osim toga, tinktura od dabrove struje potpuno je sigurna, jer ima samo pozitivan učinak.

Ako se odlučite konzultirati s urologom, najvjerojatnije će vam biti ponuđena fizioterapija s antibakterijskim lijekovima. Osim toga, liječnik može dodatno propisati masažu prostate, koja ne samo da potiče odljev upalnih sekreta, već i ublažava bol. Pozitivan učinak na ljudski organizam imaju i razni enzimi, imunomodulatori, citotransmiteri i razni biljni pripravci. Antibakterijska sredstva najčešće se propisuju onim pacijentima kojima je dijagnosticirana bilo kakva zarazna bolest. Ali u svakom konkretnom slučaju, i taktika liječenja prostatitisa i izbor lijekova ostaje isključivo urolog-androlog.

Čepići za prostatitis

U liječenju se najčešće koriste različiti lijekovi i čepići za prostatitis. Ali vrijedi napomenuti da je učinkovitost korištenja rektalnih supozitorija (čepića) za liječenje prostatitisa, nažalost, mnogo niža nego da se koriste za liječenje bolesti rektuma. A sve zbog činjenice da između umetnutog čepića i prostate postoje barijere poput same kapsule prostate i slabo propusne crijevne stijenke. Ali postoji i pozitivna strana ovog tretmana, a to je veća koncentracija terapeutskih lijekova koji ne moraju proći kroz jetru (što uništava gotovo sve lijekove koji prolaze kroz nju).

U liječenju prostatitisa koriste se čepići s antispazmodicima (uklanjaju grčeve glatkih mišića krvnih žila i unutarnjih organa), s antibioticima, s tvarima koje djeluju regenerirajuće i protuupalno, s propolisom (zbog složenog kemijskog sastava ima vrlo širok raspon učinaka).

Propolis, na bazi ekstrakta ljekovitog blata, također se koristi u svijećama. Takvi čepići imaju ne samo protuupalni, već i imunomodulatorni učinak i vrlo se uspješno koriste kao preventivni tretman.

Nedavno se pojavila vrsta čepića koja koristi pčelinje proizvode. Osim propolisa, pripravak sadrži pčelinje proizvode kao što su pčelinji vosak, pelud, med planinskih pčela i matičnu mliječ. Lijek koji se temelji na ovoj vrsti supozitorija ima ne samo antitumorska, analgetska i regenerativna, već i protuupalna, antifungalna, imunostimulirajuća i antibakterijska svojstva.

Rektalni supozitoriji, koji se pripremaju na bazi prostate goveda, zaslužuju posebnu pozornost. Ovaj lijek pomaže smanjiti stagnaciju sekreta, oticanje, upalu prostate, normalizira njezinu sekretornu funkciju, a također sprječava razvoj tromboze malih vena u prostati. Nakon primjene proizvoda dolazi do prilično brzog poboljšanja spolne funkcije, smanjenja boli, uspostavljanja normalne učestalosti mokrenja i smanjenja upalnog procesa.

Također, mnogi liječnici u svojoj praksi liječenja prostatitisa koriste, osim lijekova, magnetske čepiće. Kao magnetsko punilo u njima služi barijev ferit. U ljekarnama se prodaju magnetski čepići koji su odobreni za uporabu i sadrže angioprotektivnu tvar koja poboljšava prokrvljenost oboljelih organa i jača krvne žile.

Liječnici poznaju i koriste mnogo različitih čepića u liječenju prostatitisa, ali u svakom konkretnom slučaju samo oni mogu propisati potrebne lijekove. Ignoriranjem njihove pomoći postići ćete samo suprotan rezultat.